Van Olst Schilders /                van Olst & van de Veen Schilders
uw professionele partners in onderhoudsschilderwerk


Onze diensten  Van Olst Schilders / van Olst & van de Veen Schilders zijn uw vertrouwde adressen voor:


• Schilder- en onderhoudswerkzaamheden;
• Renovatie werkzaamheden;
• Behang en wandafwerking.

Informeert u gerust naar de mogelijkheden. Wij denken graag met onze opdrachtgevers mee in het vinden van de beste oplossingen voor het door u gewenste eindresultaat!


KLEURMETINGEN


Met de Sikkens Color Sensor hebben wij een moderne tool in huis waarmee wij in enkele seconden dé juiste kleurenmatch voor een specifieke ruimte kunnen vinden.


Door de Color Sensor te richten op een specifiek gekleurd object, vindt dit apparaat de dichtstbijzijnde kleurenmatch. Door het invoeren van een specifieke kleurencode in de bijbehorende Color Sensor App, is het tevens mogelijk om te kijken wat de kleur met een specifieke ruimte doet. Men kan eenvoudig vaststellen of de gekozen kleur passend is voor de ruimte waarin men deze wil toepassen. Zeker wanneer ‘gewaagde’ kleuren worden overwogen is het vooraf kunnen beoordelen van de verwerking van de kleur op een groter oppervlak aan te bevelen.


Niet alleen vindt de Color Sensor de dichtstbijzijnde kleurenmatch, deze vindt eveneens bijpassende kleuren die mogelijk toe te passen zijn op andere onderdelen in eenzelfde ruimte.


TESTEN OP CHROOM 6

 

Chroom-6 is een ‘verbinding’ die onder andere verwerkt is in verfproducten die worden toegepast bij het verchromen van stalen oppervlaktes. Bij het werken met, of het bewerken van, verchroomde oppervlaktes, denk dan aan het schuren of stralen van deze oppervlaktes, kan Chroom-6 vrijkomen, ingekapseld in fijnstofdeeltjes. Blootstelling aan Chroom-6 kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. In geval stalen oppervlaktes door onze medewerkers moeten worden behandeld, testen wij vóóraf of Chroom-6 in de verflaag aanwezig is. 


Aan deze test zijn voor onze klanten kosten verbonden. Het vervolgens ontwikkelen en gedegen onderbouwen van een veilige werkwijze, wanneer aanwezigheid van Chroom-6 wordt aangetoond, is bijzonder arbeidsintensief en tijdrovend. Er is geen situatie gelijk waardoor voor iedere specifieke situatie een veilige werkwijze moet worden ontwikkeld. Deze moet worden onderbouwd met metingen en modelberekeningen waarbij de ondersteuning van een blootstellingsdeskundige (arbeidhygiënist) noodzakelijk is. 


Wij nemen het advies van de Inspectie SZW over om deze werkzaamheden niet zelf uit te voeren maar uit te besteden aan deskundigen bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van deze werkzaamheden. Inspectie SZW geeft de kaders aan waaraan een veilige werkwijze moet voldoen.